Crònica: Esmorzars internacionals: Brasil

//Crònica: Esmorzars internacionals: Brasil

Crònica: Esmorzars internacionals: Brasil

La setmana passada vam assistir a un esmorzar-trobada a la Cambra de Comerç de Barcelona, “Com fer negocis amb Brasil”. Aquests esmorzars internacionals els organitza la cambra amb el patrocini de Roca Junyent. L’objectiu és analitzar els reptes que els exportadors o potencials exportadors es poden trobar. Val a dir i recordar, que tot i que aquí ens doni la sensació que el món s’ha parat, això no és cert; l’únic que ha passat es que el creixement s’ha desplaçat i ara ja no passa per Europa. En un moment com aquest, per poder sobreviure dins d’un mercat globalitzat, s’ha de veure el fet de sortir, d’exportar, com a una oportunitat.

Catalunya és el principal exportador dins l’estat amb un 26,3% de les exportacions nacionals, seguit per Madrid amb un 12,5%. Està molt bé liderar les exportacions, però si volem que segueixi així és bo poder parlar amb professionals i estar ben assessorat.

Brasil representa un 34% del PIB d’Amèrica del Sud i és el mercat líder a la regió. Aquest país ha experimentat un notable augment del PIB per càpita en els últims anys i continua presentant bones perspectives de negocis. A més, no hem d’oblidar dos grans esdeveniments que ajuden a aquest augment de volum de negocis, el Mundial de Futbol del 2014 i les Olimpíades del 2016.

A la trobada es va parlar de l’accés al mercat de Brasil i de les importants barreres comercials i legislatives que té, barreres que el senyor Briganti, advocat brasiler, anomena el cost de Brasil. Dins d’aquest “cost” hi ha la burocràcia, la fiscalitat, l’intervencionisme i els alts preus, entre d’altres.  Ens va quedar clar que si volem obrir un negoci allà o intentar exportar necessitarem un soci brasiler (el que anomenen un parceiro), un assessor d’aquí que tingui relacions amb assessors d’allà que coneguin bé la legislació del país i, a més a més, molta paciència.

Vam poder escoltar els testimonis de dos empreses que ja operen a Brasil. SN Talent i Bofill & Arnan, que ens van explicar les seves vivències en aquell país.

Per acabar, com indica el nom de l’esdeveniment, vam poder conversar amb gent tot fent un cafè i uns quants croissants.

T’ha agradat el nostre post? Rep la nostra newsletter mensual amb el contingut més interesant del nostre blog. 

Posts relacionats:

#54. Internationalization – Comapanies with language skills have more business opportunities

De |2013-03-05T11:26:27+00:00marzo 5th, 2013|Así Somos|0 Comments

Deja un comentario