SMMBCN: «Google+ ¿Red social o red de posicionamient? “

Quan a Barcelona es fa fosc hi ha zones de la ciutat que de cop comencen a brillar, una d’elles el Paral·lel. Doncs aquí, concretament al Hotel Grums, és on va tenir lloc el #SMMBCN. Només arribar, ens van repartir  un gomet a cadascú. En el nostre cas de color vermell. Un gomet que després ens serviria per trobar-nos amb diferents persones i poder parlar de les xarxes socials en general i dels nostres projectes en particular.

La taula rodona, formada per Maria Redondo, Pedro Rojo i Mando Liussi, ens va servir per respondre a la pregunta que l’organització es feia inicialment  «Google+ ¿Red social o red de posicionamiento?» La resposta va ser clara i unànime, es tracta d’una xarxa de posicionament. Google premia el fet que estiguis a Google+ i et posiciona millor al seu cercador.

Un moment a destacar de la xerrada va ser quan ens van preguntar qui utilitzava Google com a cercador, Gmail com a correu electrònic, Google Maps per trobar indicacions… tota la sala va aixecar la mà. Seguidament ens van preguntar qui estava compartint la trobada a través de les xarxes socials. Gairebé tothom va dir que sí. Però qui ho estava fent a través de Google+? Ningú, tothom feia servir Twitter. Va ser curiós que després de que els diferents ponents elogiessin Google+ resultés que ningú l’estigués utilitzant. El problema és que no tens tants coneguts que utilitzin Google + i llavors, com algun oient va dir, sembla que publiquis en un forat negre. Tot i això és interessant utilitzar-lo com a eina per millorar el teu posicionament.

Després, amb una copa d’Anna Codorniu en mà, vam començar a parlar amb la gent que hi havia. Primer, però, amb qui compartia el mateix gomet que nosaltres. Com sempre vam poder conversar amb gent interessant, gent que potser ja seguíem a la xarxa però que gràcies a aquests esdeveniments vam podem desvirtualitzar. Gent com la Sara Jurado, l’Albert Guiu, la Tu Nguyen, l’Iñaki Caracena i molts d’altres.

I ara haig de deixar d’escriure perquè, després del #SMMBCN, l’únic que tinc ganes es d’endinsar-me més en el món de Google+!

Marc

 

Acerca del autor

Oscar Nogueras

Es el CEO de Ontranslation y dedica algunos ratos libres a escribir en este blog para compartir sus conocimientos sobre internacionalización, cross-border ecommerce y Traducción SEO. No es para menos, ya que entre su formación cuenta con una licenciatura en filología inglesa, un máster en tradumática, un posgrado en elearning y un MBA. En definitiva, una declaración de intenciones donde la cultura y los idiomas se sirven mezclados, no agitados.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

POSTS RELACIONADOS