Quant cobra un traductor jurat? Per què?

A l’hora de dir quant cobra un traductor jurat, moltes persones no entenen el perquè. Acostumats al cost de traducció dels projectes normals, és comú que alguns clients s’espantin en veure el preu d’una traducció jurada. És clar que, com tot en aquesta vida, els alts preus d’aquest servei tenen una raó de ser. Us donem alguns motius per entendre quant cobra un traductor jurat.

Quant cobra un traductor jurat o quant estudia un traductor jurat?

Més que preguntar-nos quant cobra un traductor jurat, hauríem d’anar una mica més enllà. Preguntem-nos: quant ha invertit en formació aquesta persona? La traducció jurada és una professió amb moltíssima especialització, per la qual cosa requereix alts coneixements legals i jurídics.

Per tal de ser traductor jurat s’ha de superar un examen oficial molt dur, en el qual has de demostrar:

  • Tenir una titulació universitària.
  • Un coneixement complet, oral i escrit, de les llengües de treball.
  • Tenir coneixements jurídics suficients.

Traducció jurada i responsabilitat civil

Un simple error en un text pot ser motiu d’haver de refer el document, i fins i tot de problemes majors que impliquin demores, pagaments, etc. I tot i que això pot passar a qualsevol mena de traducció, s’ha d’entendre que en els textos jurídics la responsabilitat es multiplica.

Els textos de què s’encarreguen els traductors jurats acostumen a contenir informació delicada. Es tracta de traducció de contractes, d’actes notarials, de sol·licituds de divorci…

Ningú vol arriscar-se que aquestes coses surtin malament! I el professional de la traducció jurada hi posa el nom. Per això, els traductors jurats han de contractar una assegurança de responsabilitat civil, que té un cost.

De nou, abans de plantejar-te quant cobra un traductor jurat, planteja’t quanta responsabilitat requereix la seva feina.

Que quant cobra un traductor jurat?  El just i necessari

Com hem pogut veure, aconseguir dedicar-se a la traducció jurada no és fàcil. Pe això, les tarifes d’aquests serveis solen ser una mica més altes que en altres serveis lingüístics. A més, un traductor jurat assumeix responsabilitats estampant el seu segell a cada document.

Des d’Ontranslation us animem a no qüestionar quant cobra un traductor jurat, sinó més aviat quin tipus de servei em dona. I és una labor vital en moltes ocasions!

Vols més informació sobre traducció jurada?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

POSTS RELACIONADOS

+ Vull veure totes les publicacions